Navigácia

  • MLIEČNY PROGRAM RAJO

     

    Prosím všetkých rodičov, aby si v termíne 4.5. – 12.5.2023 od 7:00 hod. do 15:00 hod. prišli vyzdvihnúť u vedúcej školskej jedálne mesačnú dávku mliečka Brejky. Prístup je zo zadného parkoviska – vchod do kuchyne.

    Vedúca školskej jedálne Michaela Poľacká

  • Projekt DIGITÁLNY ŽIAK

    Cieľom národného projektu DIGITÁLNY ŽIAK  je podpora rozvoja digitálnych zručností žiakov a to prostredníctvom podpory nákupu digitálneho vybavenia -  notebooku, počítača alebo tabletu vo výške 350 €.

    Cieľové skupiny:

    • žiaci, ktorí sú členmi domácnosti v hmotnej núdzi (príjem členov domácnosti nedosahuje sumy životného minima)
    • žiaci, ktorí majú vyjadrenie zariadenia poradenstva a prevencie o tom, že ich špeciálne výchovno-vzdelávacie potreby vyplývajú výlučne z ich vývinu v sociálne znevýhodnenom prostredí
    • žiaci, ktorí sú členmi domácností, ktoré neprekračujú 60% medián príjmu (na základe potvrdenia o výške príjmu, resp. doklad o nevykonávaní zárobkovej činnosti (napr. potvrdenie o nezamestnanej osobe).
       Ak si rodič nie je istí, či jeho domácnosť patrí do danej kategórie, vyplní registračný formulár na stránke www.digitalnyziak.sk, kde následne realizátor projektu overí v registroch štátnej správy oprávnenosť žiaka z danej domácnosti pre získanie príspevku, o čom bude zákonného zástupcu informovať prostredníctvom SMS správy, odoslanej na telefónne číslo uvedené pri registrácii.
    • žiaci prvého ročníka stredných škôl (pre rok 2022/2023) vrátane žiakov piateho ročníka 8-ročných študijných odborov stredných škôl

    Viac na :

    https://digitalnyziak.sk/

    V prípade nejasnosti Vám poradí zástupkyňa riaditeľa Ľudmila Bumberová na tel. čísle 0907 929 527.

  • Zápis do 1.ročníka

  • Formulár k tvorbe strategického dokumentu mesta Trebišov

    Milí rodičia,

    v prílohe je formulár pre verejnosť k tvorbe strategického dokumentu mesta ,,Plán hospodárskeho a sociálneho rozvoja“. Žiadame Vás o jeho vyplnenie a doručenie mailom alebo v papierovej forme na MsÚ – oddelenie školstva do 4.4.2023.  

     Ďakujeme.

  • Dotácia na stravu zdarma od 1.5.2023

    S účinnosťou od 1.5.2023 môže rodič požiadať o dotáciu na stravu zdarma pre dieťa v poslednom ročníku materskej školy a dieťa vo všetkých ročníkoch základnej školy. Žiadam rodičov, aby svoj záujem/nezáujem potvrdili elektronicky cez Edupage. Ak máte záujem o stravu zdarma pre vaše dieťa, zakliknite možnosť ŽIADAM najneskôr do 12.4.2023. Nárok na stravu zdarma má dieťa za každý deň, v ktorom sa zúčastnilo činnosti v MŠ alebo vyučovania v ZŠ a rodič požiadal o dotáciu. Rodičia detí, ktoré doteraz nechodili na obedy a od 1.5.2023 budú chodiť na obedy, musia vypísať aj Zápisný lístok do zariadenia školského stravovania. Ten si môžu žiaci vyzdvihnúť v tlačenej podobe u vedúcej školskej jedálne alebo v kancelárií zástupkýň riaditeľa školy. V prílohe je pripravený Zápisný lístok do školskej jedálne a podrobnejšie informácie pre rodičov.

  • Obnovenie programu RAJO školské mlieko

    Prosím všetkých rodičov, aby v termíne 27.3. – 31.3.2023 od 7:00 hod. do 15:00 hod. prišli vyzdvihnúť u vedúcej školskej jedálne mesačnú dávku mliečka Brejky. Prístup je zo zadného parkoviska – vchod do kuchyne.

    Vedúca školskej jedálne Michaela Poľacká

  • Testovanie T9

    Dňa 22.3.2023 sa uskutoční testovanie deviatakov Monitor T9 - 2023.

    Vyučovanie bude prebiehať bez riaditeľského voľna.

  • Veľkonočný turnaj v športovej streľbe zo vzduchovky

    Štvrtok 16.3.2023 sa 4 žiaci našej školy Viktoria Chauturová, Zachariáš Čárny, Daniel Mikloš a Šimon Zamba zúčastnili na Veľkonočnom turnaji v športovej streľbe zo vzduchovky, ktorá sa konala pod záštitou CVČ Trebišov. Na súťaži si zmerali sily spolu so žiakmi zo 4 základných škôl a družstva z CVČ. Ďakujeme naším strelcom za reprezentáciu a tešíme sa na ďalšie kolo streleckej súťaže v máji. 

    Mgr. Martin Miňo

  • Hodina deťom

    Utorok 20.3.2023 sa aj v priestoroch našej školy počas druhej a tretej vyučovacej hodiny uskutoční zbierka Hodina deťom. Dobrovoľníčky s pokladničkou prídu do každej triedy.

  • Škôlkari v knižnici

    Marec je mesiac venovaný knihám a preto deti z materskej školy spolu s pani učiteľkami navštívili Mestskú knižnicu a kníhkupectvo ŠUM.

  • Školská súťaž - Záhady ľudského tela

    Utorok 14.3.223 sa uskutočnila školská biologická súťaž na tému Záhady ľudského tela. Medzi sebou si v jedenástich družstvách zložených z piatich žiakov zasúťažili žiaci druhého stupňa. Súťaž bola dobrovoľná, prihlásilo sa 55 žiakov, z čoho máme obrovskú radosť. Súťaživosť sa od začiatku dala krájať. Žiaci boli snaživí. Ocenené boli tri družstvá, ktoré získali najviac bodov. Veríme, že sa niečo nové naučili a že sa im táto "dvojhodinovka" páčila. Ďakujeme sponzorom - majiteľom Penziónu Precedens - za sponzorské ceny do súťaže.

  • Rozprávkové popoludnie klubkáčov

    Rozprávkové popoludnie klubkáčov pod názvom" Z rozprávky do rozprávky"' pripravili pre deti pani vychovávateľky v spolupráci so školskou knižnicou.

  • Prerušenie vyučovacieho procesu

    Na základe vysokej chorobnosti žiakov CZŠ s MŠ sv. Juraja v Trebišove a po  odsúhlasení zriaďovateľa Gréckokatolícka eparchia Košice a RÚVZ Trebišov

                                                                               prerušujem

    výchovno-vzdelávací proces základnej školy v dňoch od 28.2.2023 do 3.3.2023 vrátane z dôvodu zvýšeného výskytu akútnych respiračných ochorení u žiakov.

    Výchovno- vzdelávací proces sa obnoví po jarných prázdninách v pondelok 13.3.2023

    Počas prerušeného vyučovacieho procesu budú žiaci denne dostávať domáce úlohy a pracovné listy, ktoré po vypracovaní odovzdajú každému vyučujúcemu po skončení jarných prázdnin 13.3.2023.

     

                                                                                                              Mgr. Martin Uporský

                                                                                                                   riaditeľ školy

  • Prerušenie prevádzky materskej školy

    Na základe vysokej chorobnosti detí MŠ sv. Juraja v Trebišove a po  odsúhlasení zriaďovateľa Gréckokatolícka eparchia Košice a RÚVZ Trebišov prerušujem  výchovno-vzdelávací proces materskej školy v dňoch od 22.2.2023 do 25.2.2023 vrátane z dôvodu zvýšeného výskytu akútnych respiračných ochorení u detí.

    Výchovný proces sa obnoví pondelok 27.2.2023

     Mgr. Martin Uporský

  • Projekt Digitálni rodičia

    Podstatou projektu je vzdelávať rodičov, ktorí majú deti vo veku 0 – 18 rokov, o najnovších
    trendoch v online prostredí a moderných technológiách. Cieľom je priblížiť im svet ich detí a
    vnúčat, aby ho nielen lepšie pochopili, ale boli v ňom aj správnymi sprievodcami vo výchove.
    Za projektom stoja dvaja odborníci v oblasti internetu, reklamy a médií: Barbora Okruhľanská
    a Peter Šebo. Ako hostia budú pri niektorých témach vystupovať psychológovia, učitelia,
    vychovávatelia a ďalší odborníci pre prácu s deťmi a mládežou.
    PODCAST
    Povinné počúvanie pre každého rodiča, učiteľa či vychovávateľa v 21. storočí.
    Zaujímavosti, tipy, triky a najmä autentické skúsenosti s výchovou detí, ktoré by najradšej ani
    nepustili mobil z ruky.
    Ide o prvý podcast o výzvach rodičovstva v digitálnej dobe. Podcast vychádza každý piatok.

    https://www.digitalnirodicia.sk

     

  • Futsal žiačok ZŠ o pohár riaditeľa CVČ v Trebišove

    Naše žiačky sa dnes vo futsale o pohár riaditeľa CVČ umiestnili na krásnom 3. mieste. Gratulujeme!

  • Valentínska dielňa

    Tvorivá dielňa v školskom klube a v knižnici na tému ,,Valentinka ,,

  • Pozastavenie školského programu RAJO mliečne produkty

  • Výlet na Hrebienok

    Žiaci 1. stupňa sa neboja výziev, a preto štvrtok 9.2.2023 vystúpili na Hrebienok bez zubačky. Vyšantili sa v čerstvo napadanom snehu a obdivovali Tatranský ľadový dóm. Ďakujeme pani učiteľkám 1. stupňa za prípravu výbornej akcie.

  • Oznam mestskej polície

    Žiadame všetkých rodičov aj žiakov, aby v prípade ohrozovania, obťažovania alebo šikany detí po odchode zo školy (po skončení vyučovacieho procesu) bezodkladne kontaktovali Mestskú políciu Trebišov na tel. čísle 159.

strana:

Novinky

Kontakt

  • Cirkevná základná škola s materskou školou sv. Juraja
    Gorkého 55
    075 01 Trebišov
  • Riaditeľ školy
    0918 676 857

    Materská škola
    0917 361 533

    Duchovný správca
    0911 912 533

    Ekonomické oddelenie
    0917 361 532

    Školská jedáleň
    0948 850 716

Fotogaléria